Iskanje:
Ste pozabili oddati vlogo za vzdrževane družinske člane?

Rok za oddajo vloge v papirnati obliki je potekel. To je bil namreč 5. februar 2024. Kaj je treba storiti v primeru, da ste ta rok zamudili?
19.02.2024 | Računovodstvo
Preberite več...

Še nekaj dni za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane

Zavezanci za dohodnino, ki lani med letom niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane oz. so jo uveljavljali, a želijo te podatke spremeniti, imajo le še nekaj dni časa za oddajo vloge. Rok za oddajo vloge je 5. februar 2024. Če jo boste oddali preko eDavkov, lahko to storite do 20. februarja 2024, saj bo elektronski portal ostal odprt v času vnosa podatkov iz papirnatih vlog. Na mobilni aplikaciji eDavki in na spletnem portalu eDavki je na voljo predizpolnjena vloga.
02.02.2024 | Računovodstvo
Preberite več...

Od 1. januarja 2024 nov obvezni zdravstveni prispevek (OZP)

S 1. januarjem 2024 je bil uveden obvezni zdravstveni prispevek (OZP), ki se za obdobje od januarja 2024 dalje plačuje za vse zavarovance, ki plačujejo ostale obvezne prispevke za zdravstveno zavarovanje.
02.02.2024 | Računovodstvo
Preberite več...

Kako mora biti sestavljen račun?

Obliko računa lahko izberete sami. Ne morete pa izbirati poljubne vsebine računov, ker je vsebina računa določena z zakonom.
19.01.2024 | Računovodstvo
Preberite več...

BOLNIŠKA ODSOTNOST V BREME DELODAJALCA ZOPET 30 DELOVNIH DNI

Na podlagi Zakona o interventnih ukrepih na področju zdravstva, dela in sociale ter z zdravstvom povezanih vsebin (ZIUZDS) se zopet uvaja obveznost plačevanja nadomestila za bolniško odsotnost v breme delodajalca v trajanju 30 delovnih dni (do sedaj 20 delovnih dni).


12.01.2024 | Računovodstvo
Preberite več...

Zakaj odpreti s.p.?

Razmišljate o odprtju s.p.? Razmišljate o možnosti, da hobi ali poslovno idejo pretvorite v posel.
05.01.2024 | Računovodstvo
Preberite več...

Popoldanski s.p.

Če se poigravate z idejo, da bi imeli popoldanski s.p., si v članku preberite, kdo ga lahko odpre in kakšne so obveznosti.
15.12.2023 | Računovodstvo
Preberite več...

Namesto solidarnostnega prispevka zvišanje davkov

Vlada naj bi namesto solidarnostnega prispevka uvedla začasno zvišanje davka od dohodkov pravnih oseb, torej podjetij.
01.12.2023 | Računovodstvo
Preberite več...

Kako odpreti s.p.?

Potem, ko je izbira organizacijske oblike vašega podjetja jasna, pride na vrsto sama ustanovitev. Dejanja, ki jih morate opraviti za to, so v zadnjih letih postala preprosta, hitra in brezplačna.
01.12.2023 | Računovodstvo
Preberite več...

Evidenca delovnega časa za s.p.

20. novembra bodo začela veljati nova pravila pri evidencah delovnega časa. Marsikateri samostojni podjetnik pa se sprašuje, če bo tudi on moral beležiti svoj delovni čas.
17.11.2023 | Računovodstvo
Preberite več...Stran 1 od 2


Računovodske novice in nasveti

Finančne in računovodske novice
Spletna stran uporablja piškotke, da lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Več o piškotnih in možnost njihovega upravljanja najdete s klikom nastavitve.